The Pod! Het nieuwe kamperen.

door: BBQ Ronald , 2011-05-14 in: Tuin & Terras, Outdoor Wellness , Reageren? , hits: 1822

Een met de natuur....

The Pod! Het nieuwe kamperen.

Het ziet er prachtig uit! Maar wat is het? The POD!
Het is een degelijk gebouwde houten hut. Hij is goed geïsoleerd en bied dezelfde basic bescherming tegen de elementen als een tent. Hij is, net als een tent, niet al te groot maar biedt genoeg ruimte om toch comfortabel van de natuur te genieten. De oppervlakte is ongeveer 2.40 mtr bij 2.70mtr. Aan de voorkant steekt het dakje nog iets verder door zodat je daar ook nog lekker onder kan zitten. In de meeste gevallen wordt er een vlonder voor the Pod gemaakt. Dit om bij mooi weer lekker te kunnen liggen zonnebaden of te barbecuen.

Eigenlijk een uitbreiding van de ruimte binnen zou je kunnen zeggen.

Comfortabel buitenleven
The Pod is erg comfortabel, het dak is zo geïsoleerd dat bijvoorbeeld het geluid van regen erg word gedempt. In de deuren zit dubbel glas. Het hout van de Pod zelf is van nature al een isolator, maar om ervoor te zorgen dat het zelfs 's winters lekker warm blijft is er ook nog een isolatie van schapenwol aangebracht. Een speciale folie tussen de isolatie lagen zorgt ervoor dat het zomers ook lekker koel blijft. In de achterwand van the Pod zit nog een klein raampje, deze zorgt voor een stukje daglicht en voor de nodige ventilatie.

Natuurlijk is the Pod ook te voorzien van elektra bijvoorbeeld. Welke voorzieningen er verder allemaal in zitten is per locatie verschillend, dus als u een Pod wilt boeken, vraag dan wel even naar de aankleding. The Pod is een leuk alternatief voor de caravan of tent, maar qua beleving compleet anders. Hoe anders dit is, dat kunt u het beste zelf ervaren!

En laten we eerlijk zijn, tegenwoordig is het buitenleven niet meer beperkt tot alleen de zomermaanden. Met de hedendaagse campinguitrusting kunt u in elk jaargetijde genieten in en om uw Pod. En is het een keer een regenachtige dag, dan kunt u zich lekker terugtrekken in uw comfortabele en knusse Pod. Daar kan geen tent tegenop.

The Pods worden gemaakt in het "Lake District National Park". Dit is het oosten van Engeland. De producenten wonen en leven daar en genieten van wat de omgeving te bieden heeft. The Pod is bedacht omdat ze denken dat iedereen af en toe de verrijkende en rustgevende ervaring nodig is van de natuur. The Pod in de juiste omgeving bied iedereen die kans. Een weekend in een Pod midden in de natuur is een tijdloze beleving. En de balans met de natuur is overduidelijk aanwezig.

Variatie in Modellen
Er bestaan drie varianten van The Pod: De twee originele Engelse uitvoeringen die sinds 2007 op de markt gebracht worden en de Europese uitvoering die ontwikkeld is voor de smallere wegen en meer strenge transportregels in bijvoorbeeld Frankrijk.

De Originele Pod biedt ruimte aan 2 volwassenen en 2 kinderen. De buitenmaat is 2,56 meter breed en 3,94 meter lang. Het slaapgedeelte is 2,32 meter bij 2,70 meter.
De familie Pod biedt ruimte aan 5 volwassenen. De buitenmaat is 2,83 meter breed en 4,77 meter lang. Het slaapgedeelte is 2,66 meter bij 3,52 meter. 
De Euro Pod is 2,36 meter breed bij 3,83 meter lang. Het slaapgedeelte is 2,07 meter bij 2,70 meter.
En er volgt nog een 4-de variant en een nieuwe ontwikkeling in The Pod productlijn en dat is the MegaPod. Compleet met keuken en toilet is het verblijf in the MegaPod wat meer luxueus.

Het Enigma van the POD
The Pod is een groot enigma. Het is heel veel verschillende dingen tegelijk. Het is een complexe vorm, maar prachtig in zijn simpliciteit. Het is een schuilhutje, of een volledig uitgeruste blokhut. Voor de een een mooie "grot" voor de ander een romantisch hutje of een plek om te mediteren.
Kortom; The POD is een rustgevende plek om jezelf weer helemaal op te laden voor het dagelijks leven. Een plek om dichter bij jezelf en je vrienden te komen. Geniet ervan!

The Pod is sinds 2007 in Groot-Brittannië zeer populair. De unieke vormgeving, de robuuste, natuurlijk, pure uitstraling en de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen leggen de link tussen The Pod en Storvatt, de leverancier van deze mooie houten hut sinds begin 2011. Voor meer info surf je naar: zie link onder dit artikel.

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Informatie